0 гласа
от

Някой слагал ли е винилова настилка и има ли вече наблюдения за качество и практичност? За едно помещение около 18 квадрата се двоумя между гранитогрес и винилова настилка. Понеже в Баухаус има промоция на 35 лв за винил и много се чудя. Гранитогреса ми излиза 15 лв плюс 25 за труд и около 3 лв за теракол, всичко 43. А не ми харесва, че плочките и гранотигреса винаги държат студено на краката. Ходих и гледах винила, допада ми. Има доста патерни, имитиращи паркет, отделно самия материал задържа топлината в помещението. И като добавим, че аз ще си го монтирам, ми излиза по на сметка.

2 отговори

0 гласа
от

Винила става за доста приложения, но внимавай с него. Сравнително лесно се драска и наранява. Имам предвид, че ако местиш мебели или бяла техника и не внимаваш, може да го надереш необратимо. То същото и с гранитогреса може да се случи. Няма най-добър вариант, има според особеностите. Иначе един приятел след доста проучване, четене и мнения взе винилова настилка и я монтира на пода в кухнята. За сега е доволен.

0 гласа
от
Ако ще избираш винилова настилка за пода, си вземи от по-добелия. В магазина обърни внимание, че има различни дебелини. Този дето е малко по-дебел от мушама не става. Но както се досещаш тези, които са по-здрави и дебели не са от най-евтините. Аз все пак бих заложил на гранитогреса. Не случайно масово се ползва почти на всякъде - баня, кухня та дори и за спалнята има подходящи модели и цветове.
от
И аз бих препоръчал гранитогресни плочки на човека. Преди седмица ходих да гледам апартамент под наем, който до скоро се е отдавал като airbnb студио и трябва да кажа, че виниловия под беше съсипан само за 2-3 години.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...