Съвети за подобряване на работния процес?

identicon
Съвети за подобряване на работния процес?
Marin Thursday 14th November 2019, 08:39

Искам в тази тема всеки да си сподели своите "хакове" за подобряване на продуктивността при работа пред компютъра.
Ето първите съвети, които ми създават най-добра продуктивност на мен:

1. Не си отварям пощата преди обяд. Започването на работния ден с четене на новите мейли или изтриване на спама води до директен блокаж на продуктивността и креативността. Това е загуба на ценно време. Отделно прочитането на мейлите ще ви затлачи с мисли, на кой какво да отговорите, прикачени файлове, нови задачи които не сте предвидили.

2. Изобщо забравете за всякакъв вид комуникация сутрин. Без разсейване със социални мрежи, месинджъри като Скайп, Вайбър или Телеграм. Дори понякога не си вдигам телефона, освен ако не е спешно.

3. Степенуване на приоритетните задачи. Много често съм се чудил, кой задача да подхвана, а понякога имам толкова много работа че е наистина важно да отсея спешните задачи от другите. За тази цел ползвам Trello. Там съм си сложил всички важни задачи с крайна дата. Спешните неща гледам да ги отхвърля на момента, като предпочитам сутрин да свърша тези неща, които ще ми отнемат по-малко време. По този начин си създавам вътрешна мотивация, че съм приключил повече неща. След това се фокусирам върху по-времеемките, за които ще ми трябва повече време и концентрация. А когато вече съм приключил доста задачки, мозъка ми е прочистен и мога да мисля за по-важните и сериозните процеси.

Това са моите препоръки, ще се радвам и вие да споделите.

Reply 1
identicon
Bubeto  Thursday 21st November 2019, 08:53

Всичко, което си написал е добре и донякъде и аз съм привърженик на тази техника.
От мен бих добавил, че денят ми не започва без 30-40 минути спорт. Нищо не ободрява и не надъхва за резултати, така както сутрешното бягане в парка или плуването. Сега съм на етап в моята стая да си монтирам лежанка и някакви тежести. Така ще мога да редувам работа на компютъра с чести и кратки тренировки за раздвижване. Нещо като 15 минути спорт на всеки час работа.