0 гласа
от
Здравейте мили хора. Ррез последните няколко дни, откакто лятото е в разгара си лаптопа ми много прегрява. Вярно е, че и аз не го оставям да си почине, понеже откакто работя от нас всичко се върти около въпросния Lenovo T440 - и офисните дейности и забавленията, а понякога и децата. Пластмасата, където е клавиатурата е много гореща, понякога пари дори. Кажете моля, какво да правя за да не изгори нещо.

2 отговори

0 гласа
от
За изгаряне е трудно да се говори, по-неприятно е че щом се загряват частите в корпуса, то и батерията се затопля. А това не е здравословно за нейния живот и по-бързо ще се амортизира.

Аз не знам, как си ползваш и поддържаш лаптопа, но може да прегрява по няколко причини:
1. От вътре е задръстен с прах, влакна и мръсотиии. Препоръчвам ти да отидеш на сервиз, където да го отворят и почистят професионално. Заедно с това може да сменят термопастата на радиаторите. До колкото знам от всички термо пасти ARCTIC MX-5 е най-препоръчваната и ефективна

2. Ако е чист, но прегрява заради натоварването, помисли за допълнително охлаждане. Продават се специално подложки, в които има вентилатор или дори два.

Успех
0 гласа
от
Има няколко варианта да смъкнеш температурата. При по-старите генерации лаптопи съм забелязал, че крачетата са много ниски и реално отдолу има малко пространство за циркулиране на въздуха. При по-придължителна работа, това прави самата повърхност на бюрото или масата по-топла и нещата стават все по-зле. Мой приятел си вдигаше лаптопа на 4 капачки от кола или фанта или просто импровизирай. Важно е да го вдигнещ по-нависоко. Най-добрия вариант е да ползваш охлаждаща подложка с вентилатор, така че винаги да постъпа свеж въздух. Никога не ползвай лаптопа върху краката си, ако си седнал. Така може много успешно да му запушиш овторите за вентилатори. Естествено се подразбира, че не трябва да го ползваш върху юрган, одеало или килима у вас. Освен че ще го загрееш, така ще го напълниш с прах, власинки и боклуци.

Препоръчвам един път месечно да го почисваш с някакъв пистолет за въздух или прахосмукачка с опция за духане. Един приятел беше пробвал и с компресора за надуване на гуми в близката до него бензиностанция, но предвид силата аз лично се въздържам.

Препоръчвам и един път годишно профилактика в сервиз, както бяха писали преди мен.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...