0 гласа
от
Здравейте, ще правим ремонт на едно помещение за търговски цели. От това, което изчетох за такива случаи е по-подходяща алуминиева дограма. Въпреки че още не съм убедена, искам да попитам от къде може да се закупи качествена такава с монтаж и професионална консултация за видове стъклопакет и други особености. Предпочитам профила да е на известна марка с максимална гаранция. Размерите са следните:

прозорец 1 - 150х160 см южно изложение
прозорец 2 - 130х240 см източно изложение
витрина - 130х220 и врата около 80 см - западно изложение

5 отговори

0 гласа
от
Защо решихте, че алуминиевата дограма е по-подходяща. Питам от любопитство, понеже и аз скоро трябва да направя избор за едни прозорци на магазинче. От обща култура доколкото виждам, почти навсякъде се ползват пвц профили. Те не са ли по-добри?
от
Алуминиевата дограма е по-подходяща, когато става въпрос за по-интензивно ползване. Понеже на нас ни трябва за търговски обект от всички места, където питах ни казаха че е по-добре. Освен това е по-издръжлива на температурни амплитуди и най-важното е че не си променя цвета с времето. При pvc има опасност леко да пожълтее. За това доста ровихме, питахме и четохме, но за нас това е по-добрия избор. Иначе алуминиевата дограма като цена е в същия порядък като певецето
от
Освен това при алуминиевите профили има доста по-голям избор на цветове. Но все пак е малко по-скъпа и доколкото знам по-често прави конденз.
от
За конденза не съм съгласна. Това зависи от много фактори. Вида на дограмата и стъклопакета и най-вече от монтажа. Освен това зависи много от цялостното състояние на сградата. Много често съвременните строители презапечатват фасадите с дебел EPS или казано накратко със стиропор. Тогава стените не дишат и парите от домакинството няма как да излезнат. И понеже на повърхността на стъклото има голяма температурна разлика, то водата се втечнява и образува конденз. Ако се проветрява редовно и фасадата е облицована с минерална вата или просто е стандартна тухла, то няма да има проблем. Така че това не е свързано с избора на алуминиева дограма или такава от пвц.
0 гласа
от
За витрината и аз ви препоръчвам да си сложите алуминиева дограма, но двата прозореца може да бъдат от някой бюджетен пвц профил. Освен това, когато избирате ви препоръчвам да търсите поне троен стъклопакет за по-добра шумо и топлоизолация. Броят камери няма толкова голямо значение, но вида на стъклата е по-важен. Също така е важно да изберете алуминиева дограма с прекъснат термомост. Той има много по-добри параметри на изолация и загубите на топлина са в пъти по-малки.
0 гласа
от
Разгледайте оферти за дограми от алуминий, в момента има много добри цени и промоции, понеже сезона на ремонтите не е започнал. Ние преди година поръчахме на гръцката марка ETEM и сме доста доволни. Вратата е двойна към голям балкон и е като нова. Освен това алуминиевата дограма винаги ми е изглеждала по-солидна и здрава. Между другото ако отидете и се разходите в чужбина ще останете много изненадани, че там рядко ще срещнете толкова популярните тук пвц прозорци. Хората си уважават дървената дограма и прозорците и капаците / външни щори / на къщите са от масив. Само на търговските обекти дограмата е алуминиева или от друг метал
от
Благодаря за съвета. От къде поръчахте дограмата и колко е гаранцията. За колко време фирмата изпълни поръчката и я монтира
от
За гаранцията трябва да питам мъжа ми, но той не е в града тази седмица. Иначе алуминиевата дограма я поръчахме от Премиум пласт, а изработката и монтажа отне около 7-8 дни. Вижте им сайта https://premiumplast.bg/aluminieva-dograma
0 гласа
от
Какъв цвят ще бъде дограмата. Ако е бяла имате огромен избор на профили от доста доказани фирми като Вайс Профил, Етем, Вива пласт, Schüco, Reynaers и Alumil като последните са се специализирали за големи търговски обекти. Честно казано като цена качество, може би най-доброто в България за алуминиева дограма е от Етем.
0 гласа
от
И ние сме поръчвали алуминиева дограма от същия сайт https://premiumplast.bg/aluminieva-dograma , но се консултирайте за стъклопакета, защото той има най-голяма площ и от него най-много зависи изолацията на помещението.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...