0 гласа
от
Здравейте, имам нужда от съвет какъв стъклопакет да избера, понеже ще сменяме прозорците на апартамента. В различни сайтове на фирми за дограма четох различни неща но се обърках с понятията за високоенергийно стъкло, бяло, нискоемисионно стъкло и други професионални термини. Ако може на по достъпен език да го обясните, ще съм благодарен.

4 отговори

0 гласа
от
Здравей, най-точна и професионална информация може да получиш от фирмата за дограма, която си избрал. Когато дойдат да взимат размер ще ти обяснят, кое е най-добро в твоя случай според изложение, вид на фасадата и т.н. Иначе гледам, че масово в апартаментите се слага 5 или 8 камерна дограма с двоен стъклопакет, което за мен е грешка, но явно хората са решили да спестят някой лев. Имам монтирана една и съща дограма с двоен и троен стъклопакет и разликата е огромна.
от
Може ли повече подробности и какви са предимствата на тройния стъклопакет пред двойния? Защото това почти никъде не се открива такава информация...
от
Предимствата са много, но имай предвид че се отразява на цената. Въпреки това в дългосрочен план тройния няма алтернатива и много се чудя, защо още хората слагат 2ен. Но от гледна точка и на шумоизолация и на топлоизолация винаги е по-добре да се избере тройния. Причината е че допълнителното стъкло добавя още една камера пълна с въздух, а понякога се слага друг газ като аргон или дори криптон. Това още малко оскъпява и има смисъл само, ако е сигурно че стъклопакета е много добре херметизиран. Ако не сте сигурни във фирмата, по-добре да бъде стандартно с въздух. Във всички случаи обаче изработката на стъклопакета е много ключова и е най-важното в цялата дограма.
От друга страна обаче повечето потребители се фокусират върху самия профил и смятат, че най-важно е колко камерен е профила. А самия той заема по-малко от 10% от цялата площ на вашия прозорец.
Така че за мен важността на стъклопакета е от изключително значение.
0 гласа
от
Terca Majorna го е написал много добре. Само ще добавя че има голямо значение, как са подредени различните видове стъкла. За съжаление повечето служители, които взимат поръчката или монтажника който взима размера почти не разбират и трудно ще ви посъветват. Аз с доста ровене и четене из форуми стигнах до извода, че най-успешната комбинация при троен стъклопакет е следната:
отвън - високоенергийно стъкло или още познато като 4 сезона
в средата - бяло стандартно стъкло
отвътре - К стъкло или познато като нискоемисионно.

Тази комбинация е подходяща за северно и източно изложение. Ако изложението е южно или западно, където има повече светлина и слънчево греене то К-стъклото не е подходящо. Ако сбъркате то зимата ще е ок, но очаквайте лятото да стане парник и да се чудите как да охладите. Повече информация може да намерите в
0 гласа
от
Последно да допълня, че на пазара има и четворен стъклопакет, който е още по-добър но не знам, дали цената вече е рентабилна в сравнение с тройния. Ако някой е монтирал такъв нека да каже. Аз скоро поръчвах дограма с троен стъклопакет от http://stroyinvest.net/bg/styklopaketi и за момента сме много доволни. В сравнение с предишната стара дограма е просто супер тихо а и вече сега зимния период се усеща голяма разлика в енергийната ефективност.
0 гласа
от
Наистина е най-важно стъклопакета да бъде троен и да бъде изработен качествено. Редовно клиентите се оплакват от разхерметизиране, ако не е залепен хубаво. Но ако е направен и монтиран добре, няма да имате проблем със стъклата или с конденза.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...