0 гласа
от
Здравейте, стъклото на телефона ми е напукано от средата на левия ръб до долната част. За сега не пречи на функционирането му. Тъча работи, както трябва и няма петна. Мога ли да подменя стъклото сам? Благодаря

7 отговори

0 гласа
от
Пич, няма как да знаем, дали можеш или не можеш. Това е специфична дейност и изисква предишен опит. Ако искаш да експериментираш върху телефона си, тогава действай. Според мен, ако държиш на смартфона си и е по-нов модел недей да рискуваш. Но ако може да го прежалиш и искаш да се учиш, тогава успех. Иначе на твоя въпрос, принципно мога да отговаря ето така/

Може и сам да смените счупеното стъкло на телефона, но това може да бъде сложен и деликатен процес. Ако не ви е удобно да боравите с малки части и имате малък или никакъв опит с ремонт на електроника, може би е най-добре да оставите ремонта на професионалист в някой gsm сервиз.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да се опитате сами да поправите счупено стъкло на телефона:

1. Съберете необходимите инструменти и материали. Ще ви е необходимо резервно стъкло, набор от малки инструменти (като отвертка и пинсети) и евентуално малко лепило. Стъклото трябва напълно да съвпада с оригиналното.

2. Внимателно следвайте инструкциите. Уверете се, че следвате внимателно инструкциите, предоставени със стъклото за смяна. Пропускането на стъпки или бързането може да доведе до допълнителна повреда на телефона.

3. Отделете време. Ремонтът на стъклото на телефона е деликатен процес и изисква здрава и точна ръка. Отделете време и бъдете търпеливи, за да сте сигурни, че ремонтът е извършен правилно.

Ако не се получи, проверете за най.близкия gsm сервиз и стискайте палци да не сте причинили повече щети на устройството. Успех
0 гласа
от

Може би щеше да е по-добре да напишеш кой е модела на телефона. Между другото в YouTube има доста видеа, от които може да видиш целия процес.

Да, възможно е и сам да извършите смяна на стъкло на телефон, но има доста условности. Ако нямате необходимите умения или инструменти, може допълнително да повредите телефона. Имайте предвид, че опитът да поправите телефона си сами може да анулира гаранцията на производителя, така че може да обмислите това, преди да продължите. Ако решите да продължите с ремонта, бъдете внимателни и боравете внимателно с телефона, за да избегнете допълнителни повреди. Също така е добра идея да имате резервен план, в случай че ремонтът не върви според очакванията.

0 гласа
от
За кой модел телефон става въпрос, ако ми е по силите може и да ти помогна? Имам опит с доста лаптопи, таблети и телефони. Дано не е нещо на Apple само...
от
Телефонът е  Nokia XR20 5G, може да пробвам да кача някъде снимки. Ползвам го така вече 2 месеца, но малко ме дразни и предпочитам да му оправя стъклото.
0 гласа
от
Тези Нокии са много здрави, как успя да му счупиш стъклото? Скоро гледах в Ютуб, как го изтезават и не му направиха никакъв демидж - https://youtube.com/shorts/i_yy5tal3Qw?feature=share
0 гласа
от

В крайна сметка, без значение на коя марка е телефонът ви, в много голяма част от случаите, ремонтът ще излезе по-евтин отколкото да купите нов телефон. Като изчислявате разходите за ремонт, ако те са наполовина на сумата за нов телефон, или повече, то може и да смените направо телефона, особено ако вашият е на няколко години. Ако сумата обаче е по-малка, смяната на стъклото е добра идея, но по-добре да го направи специалист. Има достатъчно сервизи, за да се изберете според местоположение и цена. Защото, смяната от непрофесионалист може да се обърка и повредата да стане още по-голяма.  Лично аз съм доволен от ML Group сервизът им в Студентски град. Ако не сте в София, потърсете мнения на други потребители.

0 гласа
от
Да, можете и сами, но само ако знаете какво правите. По принцип, в интернет има стотици видеа и статии, които ви казват стъпка по стъпка какво да правите. Нужни са ви, разбира се, ново стъкло, няколко инструмента и доста сръчност и опит. Понеже виждам, че телефонът е среден клас, на твое място не бих рискувал. Лично аз не бих рискувал, а според мен тичай към ML Group или първо им звънни да се осведомиш колко ще струва самото стъкло и смяната му. Виж тук https://mlgroup.bg/c/servizni-uslugi/smyana-na-schupeno-staklo/
0 гласа
от

Има телефони, при които стъклото, дисплеят и тъчскрийнът не са слепени и не се влияят едно от друго. Това означава, че ако е счупено само стъклото, може да ползвате телефона, докато имате възможност да смените само него. Най-лошото, което може да се случи, е леко забавяне на реакцията на тъчскрийна при докосване. Разбира се, това е валидно при леки драскотини, които няма опасност да причинят наранявания. Ако стъклото е „на сол“, тогава смяната е необходима. Аз също клоня към посещение на сервиз за телефони, освен ако не ви се рискува.

Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...