0 гласа
от
Здравейте хора, наскоро семейството ни си закупи ново жилище и в момента го обзавеждаме. Стигнахме до бялата техника в кухнята и сега съм на етап да купувам кухненски плот за вграждане.

Изискванията ми не са големи. Държа да има 4 котлона, понеже сме с 3 деца и у нас много се готви. В тази връзка трябва да има защита и заключване за палави ръчички. Последно, но не и по важност е да има дълга гаранция.

Разбира се най-добрата цена при изпълнени горните условия, печели! Някакви препоръки или предложения да ми дадете? Благодаря

4 отговори

0 гласа
от
Здравейте, наскоро закупихме плот с котлони за вграждане на марката Crown. Да ви кажа, не сме доволни и възхитени. Не знам дали производителя нещо е объркал в самия уред и не беше в изправност, или е станала грешка при монтажа. Котлоните загряваха ужасно бавно и не достигаха изобщо до температура, така че да сгреят тенджерата. Понеже беше купуван онлайн от Технополис, ни го смениха в 14 дневния срок с аналогичен модел на Gorenje и след това не сме имали проблем.Така че при избор на вграден кухненски плот, гледайте на 4 очи за всичко важно. Марка, рейтинг на продукта, гаранция и технически параметри.
от
Ние също взехме от Технополис. Първоналачно се бях засилил към Техномарт, но се спрях на неговия братовчед. И ние избрахме плот на Горение, засега не мога да се оплача. Вие може би сте попаднали на лош модел. Успех
0 гласа
от
Нашият вграден плот е купуван от свекървата. Работи си отлично, почиства се лесно, но мисля, че беше купуван от чужбина специално за сватбата. Освен изброените от вас изисквания, аз бих заложил и на добра марка като whirlpool, Teka или AEG. Ако бюджетът ви е ограничен, може да погледнете в сайтовете на фирмите за бяла техника с транспортни дефекти. Ние сме купували хладилник за вграждане, а нашите кумове си купиха чудесна пералня с почти незабележими транспортни дефекти. И двата уреда работят вече почти 7 години без забележка.
от
редактиран
Още един глас и от мен за уредите с транспортни дефекти. Имам доста наблюдения над пазара на кухненски електроуреди и смея да твърдя, че тази техника е по-качествена и ще ви издържи по-дълго време без ремонти или проблеми. Идеята е проста. Когато купувате нов уред, произведен за нашия пазар, то за да докарат по-конкурентна цена и за да можем да си го позволим, те влагат по-евтини материали и сглобките се правят в Турция, Виетнам или Индия. Когато си купувате въпросния кухненски плот за вграждане с транспортни дефекти, той най-вероятно е произведен в Полша или Унгария за пазарите на Германия или Швеция примерно. Съответно не са правени компромиси с материали, качество и монтаж. Така имате шанс да купите елитна бяла техника с дефекти от транспорт на супер добра цена. Ако го вземете от фирма с достатъчно дълга гаранция, то може да се каже че сте направили чудесна сделка
0 гласа
от
Имаме електрически /казвам, защото има и газови/ керамичен плот за вграждане от около три години и сме много доволни. По отношение на надеждността досега не съм срещал никакви проблеми, въпреки че у нас готви само съпругата ми.

Както казах, лесен е за почистване, има защита от деца и е достатъчно мощен, така че по Коледа обикновенно се готвят 3 ястия едновременно. Има и достатъчно дълга гаранция, така че не му мислете много.

Когато го купувахме бяхме на кантар да изберем индукционен котлон, но бюджета ни беше по-нисък и се спряхме на керамичен.
от
Може ли малко повече информация, каква е разликата между индукционните и керамичните плотове за вграждане? И също така ако може да споделите, от къде сте го закупил. Благодаря
от
Доколкото знам, индукционните котлони са най-енергоефективните. Те обаче работят със специални съдове от чугун или стомана. Има един специален символ, който гарантира че тиганът или тенджерата са съвместими и подходящи за индукционно загряване. Големият плюс е, че енергията от такъв елекрически плот не се разсейва в околното пространство и няма енергийни загуби. Но трябва да се инвестира малко по-голяма първоначална сума за самия плот с котлони и после за подходяща посуда.

Керамичните плотове са по-бюджетни, единствено трябва да ги пазите от надраскване и върху тях да не се спича и загаря сол, захар и изобщо остатъци от кипенето на ястието.

Самия плот сме го купували от фирма Релакс Техно ООД, които имат магазин за уреди с транспортни дефекти в Пловдив, а доколкото помня и в София
0 гласа
от
редактиран

И аз ще препоръчам "RelaxTechno" Наскоро обнових кухнята си и избрах плот за вграждане. Не мога да се оплача – не само изглежда елегантно и модерно, но и представянето е много добро. Котлоните се нагряват бързо и разпределят топлината равномерно. Освен това управлението е лесно за използване и интуитивно. Ей тук оставям едно линкче, да разгледаш - https://www.relaxbg.org/c/plotove-za-vgrazhdane/

В сайта има доста различни модели и марки, така че имаш голям избор. Има и нови уред, употребявани и намалени заради лошо транспортиране. Успех и ако има нещо друго, питай

от
Благодаря за всички предложения!
Боян, би ли ми казал повече за опита си с Релакс Техно? Как е надеждността и поддръжката?
от
За момента съм много доволен и от керамичния плот и от обслужването. Видяхме всички предложения в сайта им, а после посетихме софийския магазин за бяла техника в Младост и от там избрахме на място. Хубавото е, че имат шоурум и човек, може да огледа техниката, преди да купи.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...