0 гласа
от
Здравейте, старата Nokia вече сдава багажа и търся нещо по-читаво. Имам предвид, че ползвам 7 Plus, който до скоро ми вършеше чудесна работа. На го ползвам вече 3та година и усещам, че не се справя толкова добре. Работи бавно, понякога забива, снимките не са толкова качествени. Ориентирал съм се към марката за смартфони Xiaomi, понеже доста приятели имат качествени телефони и доста се хвалят. Какво ще ме посъветвате да взема?

3 отговори

0 гласа
от

През последните години имам доста наблюдения върху последните смартфони Xiaomi и мога да потвърдя, че си се насочил правилно и няма да сбъркаш с избора си. За да ти препоръчаме нещо адекватно, ще бъде добре да посочиш какъв е бюджета за покупка на телефон. Иначе варианти много. Дъщерната фирма на Xiaomi се казва Poco и под този бранд излизат също доста качествени модели смартфони, може да хвърлиш едно око и на тях.

0 гласа
от

Ако бюджета ти позволява вземи най-новата 12 серия. Четох доста ревюта, следя много влогъри в YouTube и навсякъде отзивите за този телефон Xiaomi са изключително добри и то във всички направления: качество на изработка, снимки с камерата, живот на батерията, дисплей и звук, бързодействие. За да му се радваш обаче, си приготви между 1200 и 2000 лв. Ценовия диапазон е доста обширен, но това дава голяма възможност за избор на модели и вариации с RAM и ROM.

Например за малко под 1200 лв може да се сдобиеш с Xiaomi 12X 5G който разполага с 128GB памет и 8GB РАМ. Напълно достатъчно за средно взискателни потребители.

За около 1500 си взимаш средния клас XIAOMI 12 5G 256GB / 8GB който покрива всички мои изисквания и мисля, че за тази цена е най-доброто.

Ако искаш да се бръкнеш за ПРО версията си приготви 2 бона и взимаш XIAOMI 12 PRO 5G 256GB / 12GB, което е върха на сладоледа и няма да мислиш за смяна на телефона поне в следващите 5 години. Но все пак и цената не е малка. Всичко зависи от твоите изисквания или дори капризи.

След като прочетох това ревю https://steemit.com/xiaomi/@dobratavest/xiaomi-12-predstavyane-na-novata-liniya-smartfoni , се насочих към средната модификация XIAOMI 12 с 256GB памет и 8GB оперативна памет. За моите нужди и ползване това е предостатъчно.

0 гласа
от

Като собственичка на XIAOMI 12 от 1 месец, мога да потвърдя, че телефона е прекрасен. Аз също избрах по-компактната версия, защото Pro ми се струва много голям за моята ръка. Най-големите предимства за мен са:

12-битовия панел и невероятните 68 милиарда цвята, при което снимките и заснетите видеа изглеждат уникално.

Дисплеят е с максимална яркост 1100 нита, което го прави перфектно видим и при силна слънчева светлина. Аз постоянно съм в движение и за мен това е много важно.

Звукът е потресаващо добър от harmon/kardon и няма какво повече да кажа, дори има опция за Dolby Atmos.

Xiaomi 12 е представител на смартфоните от клас флагман и като такъв се представя отлично и при автономно ползване, при мен батерията редовно издържа 3 дни.

Разбира се има и няколко минуса, мен лично ме дразни отсъствието на жак за слушалки и се наложи да си купя безжични слушалки.

На фона на качеството, екстрите и удобството това се преглъща. Така че личната ми оценка за Xiaomi 12 е 9,8/10.

Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...